Türk Kızılay Bolu Afet Bölgesinde

Türk Kızılay Bolu Afet Bölgesinde

Türk Kızılay Bolu İl Merkezi afetin olduğu ilk günden bu yana bölgede yaraları sarmak için çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Bolu Kızılay ekiplerimiz Kahramanmaraş, Adıyaman ve Gaziantep bölgelerinde depremden etkilenen vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için bölgeye akın etti. Oluşturulan ekiplerimiz belirlenen planlama çerçevesinde bölgelerinde çalışmalarına devam ediyor.

En son olarak 3'ncü ekibi Gaziantep bölgesine gönderen Bolu Kızılay İslahiye, Nurdağı ve Gaziantep Merkezde çalışmalarına başladı. Ekip Başkanı olarak bölgeye giden Türk Kızılay Bolu İl Şube Yöneticimiz Sn. Barış Kumaş, 13 kişilik gönüllü ekibiyle görevli oldukları bölgede durmadan yaraları sarmak için çalıştıklarını ve bu büyük afetin yaralarını hep birlikte saracaklarını ifade etti. Bölgede ki çalışmalardan bahseden Barış Kumaş; bölgede sabah, öğle ve akşam yemeklerinin yapılması ve vatandaşlarımıza dağıtılması, bölgeye gönderilen yardım tırlarının Gaziantep OSB'de bulunan Kızılay Lojistik Depoda tasniflenmesi ve düzenlenmesi, su ve çay ikramlarının yapılması, araçlarla uzak köylere yardımların ulaştırılması, depremden etkilenen minik yavrularımız için etkinliklerin yapılması ve psikososyal destek sağlanması ve diğer ihtiyaçlar için çalışmaların aralıksız devam ettirildiği konusunda bilgi verdi.

Aynı zamanda Adıyaman Gölbaşı ve Kahramanmaraş Türkoğlu'nda bulunan diğer ekiplerimizin aralıksız halen bölgede çalıştıklarını, ''İyilik yolunda, tüm gönüllülerimizle seferberlik halinde olduklarını ve çalışmalara katılıp destek veren herkese teşekkür ederiz.'' demiştir.