KIZILAY BOLU İL MERKEZİ 5.9'luk DEPREMDE TEYAKKUZA GEÇTİ

KIZILAY BOLU İL MERKEZİ 5.9'luk DEPREMDE TEYAKKUZA GEÇTİ

Afetin ilk dakikalarında uzmanlarıyla bölgeye intikal eden Kızılay Bolu İl Merkezi ilk olarak Bolu Merkez'de, Üniversitede ve KYK yurtlarına 1 mobil aşevi bölgeye gönderdi. Sonrasında ise 1 ikram aracı daha ilave ederek araç sayısını ikiye çıkardı. İlk etapta 4 bin adet sıcak çorba, battaniye, sıcak-soğuk içecek ve çeşitli desteklerde bulunulmuştur. Bu süreçte gönüllü grubumuz ve personelimizle çalışmalara destek verilmiştir.

İkinci günden itibaren Genel Merkez koordinesinde 30 kişilik Genç Kızılay ekibi ve 1 adet mobil aşevini Düzce deprem bölgesine göndererek vatandaşlarımızın yaralarını sarmaya hızlı bir şekilde başladı. Bölgede Kızılay’ın Düzce, Ankara, İstanbul Afet Müdahale Merkezleri ile Bolu, Zonguldak, Yalova ve Sakarya Şube Başkanlıklarından 200’e yakın profesyonel çalışan ve gönüllü evlerine ve yurtlarına giremeyen vatandaş ve öğrenciler için yardım faaliyetlerini sürdürüyor.

Afetin ikinci gününde Kızılay Cahit Zarifoğlu, Konuralp, Necla Pekolcay KYK Yurtları, Anıt Park Meydanı, Cedidiye Cami ve Belediye binası bahçesi ile şehrin farklı noktalarında konulan ikram araçları sayesinde yaklaşık 20 bin kişilik sıcak yemek dağıtımı gerçekleştirdi. Sıcak yemeğin yanı sıra 10 bin adet çorba, 15 bin adet ikram malzemesi, 20 bin adet sıcak/soğuk içecek ve su afetzedelerin hizmetine sunuldu. Beslenme Platformu üyeleriyle koordineli hareket eden Kızılay, battaniye dağıtımları ile birlikte psikososyal destek vermeyi de sürdürüyor.