Kan Vermek hem sağlık, Hem de Hayat kurtarıyor…

Kan Vermek hem sağlık, Hem de Hayat kurtarıyor…

Kızılay kan toplama merkezine günde 10 ile 30 kişi kan vermek için geliyor. Burada kan bağışında bulunan vatandaşlara meyveli soda ve çokoprens ikram ediliyor. Kan toplama merkezi Bolu Valiliğinin arkasında Eski Tapu Müdürlüğü Binasında 1 doktor,2 hemşire ve bir de görevli ile hizmet veriyor.

Bolu Kızılay Kan Merkezi Doktoru Dr. Kâni Şahinoğlu: “Kan vermek ihtiyaç sahiplerine çare olacaktır. Kan veren insanlar şunu akıllarından hiç çıkarmasınlar, bir gün kendileri de bu kana ihtiyaç duyabilirler.  İleriki yaşlarda, daha sağlıklı olmak için kan verilebilir. Kan vermek;  tansiyon, şeker gibi hastalıkları önlemektedir. Erkek bağışçılarımız yılda 3 ‘er ay ara ile 4 defa, bayanlarda en fazla 4’er ay ara ile 3 defa kan bağışında bulunabilmektedir. Biz bir defa kan vermelerine  razıyız. İnsanlar hem tansiyon,şeker gibi rahatsızlıklardan kurtulmuş olur, hemde insanlara hayat vermiş olur.

Toplumumuzda A Rh pozitif kan daha çoktur,  toplumun %30 unda bulunmaktadır. Nadir bulunan kan grubu ise  binde bir veya iki kişi de bulunan AB RH Negatif  kan grubu  dur. “dedi .

34 yaşında ki kan bağışcısı İbrahim Pazarlı Gerede ilçesinden geldiğini ve kan verdiğini ifade ederek “burada ihtiyaç sahibi bir insana bağışta bulunmak yetiyor, insanı rahatlatıyor.”dedi

HABER DETAYLARI : https://boluhedef.com/haber/kan-vermek-hem-saglik-hem-de-hayat-kurtariyor