“Çocuk Üniversitesi” Programı Başarıyla Tamamlandı

“Çocuk Üniversitesi” Programı Başarıyla Tamamlandı

“Çocuk Üniversitesi” programı başarıyla tamamlandı.

Türk Kızılay Bolu İl Merkezi Başkanlığı ve Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi iş birliğinde, 23, 24 ve 25 Ocak 2023 tarihlerinde Üniversitede gerçekleştirilen “Çocuk Üniversitesi” programı başarıyla tamamlandı.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi ile Türk Kızılay Bolu İl Merkezi Başkanlığı iş birliğinde, çocukların akademik eğitime merak duymasını sağlamak amacıyla “Çocuk Üniversitesi” düzenlendi. Eğitim kapsamında, üniversiteler ile Türk Kızılay ve gönüllü yardım kuruluşlarının faaliyetleri tanıtıldı.

Bolu’nun Merkez ilçesindeki çeşitli okulların 4’üncü sınıfında eğitim gören başarılı 30 ilkokul öğrencisi, 23, 24 ve 25 Ocak 2023 tarihlerinde Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Gölköy Kampüsü’nde “Çocuk Üniversitesi” eğitim programına katıldı.

Her gün 09.30-15.30 saatleri arasında farklı fakültelerde eğitim ve atölye çalışmalarına katılan çocuklara, akademik personel tarafından yaşlarına uygun eğitimler verildi. Çocuklar, sanatsal ve sportif faaliyetlere, eğlenceli aktivitelere ve programlara katıldı; üniversiteli ağabey ve ablalarıyla, uluslararası öğrencilerle ve sporcularla tanıştı.

Kitap okumaya, bilim ve teknolojiye meraklı, başkalarıyla empati kurabilen, vicdanlı ve ahlâk sahibi çocuklar yetiştirmek amacıyla düzenlenen Çocuk Üniversitesi’ne katılan ilkokul öğrencilerine, proje kapsamında eğitim veren akademisyenlerimiz tarafından katılım belgeleri verildi. Projede emeği geçen akademisyenler ile Türk Kızılay Bolu İl Merkezi Başkanlığı yönetici ve gönüllülerine ise teşekkür belgeleri takdim edildi.